Over ons

Deze website is in het leven geroepen voor mensen die op zoek zijn naar informatie over innoveren. Soms kun je als individu of bedrijf door de bomen het bos niet meer zien. Innovatie lijkt een containerbegrip te zijn geworden. Op deze website wordt op een simpele en duidelijke manier uitgelegd wat innovatie precies is. En aan de hand van concrete voorbeelden worden de verschillende vormen van innovatie beschreven. Want wat is bijvoorbeeld ontwrichtende innovatie of wat wordt er precies met het begrip onnatuurlijke innovatie bedoeld?

We hopen dat je door het lezen van de informatie op deze website zelf gemotiveerd raakt om met innovatie aan de slag te gaan. Het mag duidelijk zijn dat, of het nu gaat om bedrijfsmatige of persoonlijke innovatie, iedereen er baat bij kan hebben. Nederland staat van oudsher in de top vijf van invloedrijke innovatieve landen. Deze reputatie is onder andere opgebouwd door middel van slimme productinnovaties. Denk maar aan de Nederlandse uitvinding van de onderzeeër of het cassettebandje. Maar ook recente uitvindingen zoals de Ocean Cleanup van de Nederlandse Boyan Slat of uitvindingen op het gebied van waterkering hebben het wereldnieuws behaald. De sterke beleidsmatige visie vanuit de overheid heeft ons ook zeker geen windeieren gelegd. Wist je bijvoorbeeld dat uit het landenrapport 2016 van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat we nog steeds één van de 4 meest innovatieve landen ter wereld zijn? We mogen met recht trots zijn op het innovatievermogen van Nederland.

Vergeet ook niet om de blog posts te lezen op onze website. Hier worden een aantal actuele onderwerpen extra uitgelicht. Want wat is eigenlijk de invloed van geld op innovatie? Wat zijn de voorwaarden voor een geslaagd innovatiebeleid en waar dien je als individu of organisatie rekening mee te houden? Hopelijk leidt de informatie op deze websites tot nog meer innovaties.