Stappen die helpen bij bedrijfsinnovatie

Om echt innovatief te zijn moet een ieder in het bedrijf zich betrokken voelen en bevoegd zijn om de mogelijkheden die veranderingen zullen brengen te vinden. Laat de zakelijke structuur en cultuur het succes van het bedrijf niet in de weg staan.

De juiste technologie

Zorg er eerst voor dat het personeel de juiste technologie en tools heeft die ze in staat stellen te innoveren. Het is bewezen dat de meest innovatieve bedrijven hun personeel toegang bieden tot relevante technologieën en de meest up-to-date instrumenten. Dit is vooral te merken op de android roulette waarbij medewerkers de juiste technologie en instrumenten tot hun beschikking hebben. Hierdoor trekken ze meer online bezoekers aan.

Houdt rekening met de locatie en de stijl

Let ook op de inrichting van de werkruimte. De stijl en locatie van het meubilair werken ook motiverend op het personeel. Let hierbij vooral op voldoende ruimte en verlichting.

Neem innovatie op in de bedrijfscultuur

Stimuleer innovatief denken door een bepaald percentage van de werktijd te laten besteden aan het bedenken van nieuwe ideeën en projecten. Werknemers moeten hierbij vooral letten op wat de concurrenten doen en op nieuwe trends binnen de industrie.

Sta open voor alles

Laat het personeel weten dat falen is toegestaan als het gaat om innovatieve projecten en koppel ook een beloning hieraan. Door te falen zullen ze leren en ideeën aanscherpen.

Innovatie vindt plaats bij de ontmoeting van diversiteit. Degene die wel geïnformeerd zijn en snel kunnen reageren hierop zullen een voordeel hebben op anderen. Dit is vooral te merken in de auto industrie waar er nu elektrische auto’s worden gemaakt om luchtvervuiling te verminderen. De allereerste betaalbare elektrische auto is de Opel-Ampera die vooral in Nederland een goede kans maakt, omdat de overheid weinig of geen belasting zal heffen op volledig elektrische auto’s.